Mobili restoranide reitingusüsteem koosneb viiest erinevast hindest või reitingust, millest igaühel on oma kriteeriumid ja ootused. Näiteks Mobil One-Star restoran on restoran, mis pakub elamust, mis eristub kohaliku hõngu, individuaalse atmosfääri või kulinaarse eripära kaudu. Mobili kahetärnirestoran on restoran, mis kasutab värske toidu serveerimiseks puhast keskkonda ja tõhusat teenindust. Selles kategoorias arvestatakse nii väärtust kui ka peresõbralikkust. A Mobil Three Star Restaurant on restoran, kus on hea toit, nauditav sisekujundus ja teenindus, mis on ühtaegu soe ja oskuslik. Mobili neljatärnirestoran on restoran, mis pakub kõige professionaalsemat teenindust koos suurepärase toidu ja esitlustega, mis on mõnes mõttes omanäolised. Lõpuks on Mobili viietärni restoran restoran, mis pakub laitmatut einestamiskogemust, pakkudes ülimat teenindust, elegantset sisekujundust, üksikasjalikku ja peent esitlust ning erakordset toitu.
Need kriteeriumid ja ootused on mõeldud soovitusena selle kohta, mida külalised võivad iga kaliibriga restorani külastades oodata. Need soovitused ei ole ainsad igal tasemel kehtestatud piirangud ja need ei ole eraldi kohustuslikud. Restorani asutus peab järgmisele tärnile jõudmiseks täitma või ületama kõik eelmise tärnide reitingu nõuded. Nii et näiteks Mobili viietärni restoran peab vastama nelja tärni restorani, kolme tärni restorani, kahe tärni restorani ja ühe tärni restorani ootustele ja kriteeriumidele, enne kui see saab olla viie tärni restoran. .
Ühetärnirestoranid pakuvad elamust, mis on omanäoline kas individuaalse atmosfääri, kohaliku hõngu või kulinaarse eripära kaudu. Ühe tärni restorani teenindus on ühtaegu tõhus ja südamlik ning teenindajad, kes on korralikult riietatud. Ühe tärni restorani pakutavad tooted on väljapanekul värsked ja isuäratavad.
Kahe tärni restoranid pakuvad värsket toitu puhtas keskkonnas. Kahe tärniga restorani pakutav teenindus on tõhus ja peresõbralik. Kahe tärni restorani külastajad saavad lisaks mõnele täiustatud funktsioonile ja professionaalsemale sisekujundusele leida kõik ühetärnirestorani omadused.
Kolmekorruselised restoranid pakuvad suurepärast toitu, sooja ja oskuslikku teenindust ning mõnusat ja peresõbralikku sisekujundust. Kolmetärnirestoranide külastajatel on oodata kõiki nii kahetärnirestorani kui ka ühetärnirestorani tunnuseid, lisaks täpsemaid kriteeriume palju professionaalsema restorani jaoks.
Neljatärni restoranid pakuvad professionaalset teenindust, omanäolisi esitlusi ning maitsvat ja imelist toitu. Neljatärnirestoranide külastajad võivad oodata kõiki kolme-, kahe- ja ühetärnirestorani kriteeriume ja omadusi koos mõningate täiustustega.
Lõpuks pakuvad viietärnirestoranid seda, mida võib pidada veatuks einestamiskogemuseks, pakkudes erakordset toitu, ülimat teenindust, peent ja elegantset sisekujundust ja esitlusi ning palju tähelepanu detailidele. Viie tärni restorani külastajad võivad oodata kõiki nelja tärni restorani, kolme tärni restorani, kahe tärni restorani ja ühe tärni restorani tunnuseid.